2020 - 2021 Hazırlık Sınıfları Duyurusu

Sevgili öğrencilerimiz,

Öncelikle şehrimize, üniversitemize ve yüksekokulumuza -henüz fiziksel olmasa da- hoş geldiniz.

Bilindiği üzere tüm dünyada baş gösteren Covid 19 salgını sebebiyle alınan önlemler çerçevesinde bu sene eğitim öğretim faaliyetlerimize çevrimiçi olarak başlıyoruz. Yıl içerisinde Bilim Kurulunun önerileri, YÖK’ün tavsiyeleri ve üniversitemiz senatosunun kararları doğrultusunda eğitim öğretimin nasıl şekilleneceği hep birlikte göreceğiz.

Dersler Nasıl Yapılacak?

Derslerimizin takibi üç platform üzerinden yürütülecek.

• ekampus Öğretim Yönetim Sistemi (LMS) http://ekampus.cumhuriyet.edu.tr
    • Çevrimiçi yapılacak olan derslerin kayıtları ve ders notları eKampus üzerinden yayınlanacaktır.
    • Öğretim elemanlarının öğrencilerle iletişimi (ekip kodu, ödev, duyuru vb.) eKampus modülü üzerinden yapılacaktır.
    • Ara sınavların (vize) bir kısmı yine eKampus modülü üzerinden yapılacaktır.
    • eKampus sistemine öğrenci numaranız ve OBS şifreniz ile girebilirsiniz.
    • Henüz hazırlık sınıfı öğrencilerinin eKampus tanımlamaları yapılmamış olup, tanımlamalar bittiğinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

• Microsoft Teams
    • Çevrimiçi dersler Microsoft Teams üzerinden yapılacaktır.
    • Microsoft Teams üzerinden canlı derslere katılabilmeniz için öğrencinumaranız@cumhuriyet.edu.tr şeklinde oluşan e-posta adresleri ile girebilirsiniz.
    • E-posta hesabınızı oluşturmak ve şifrenizi almak için lütfen http://sifre.cumhuriyet.edu.tr adresini ziyaret ediniz.
    • eKampus üzerinden size verilecek olan ekip kodlarıyla canlı sınıflara kaydolunuz.

• eTestify (İngilizce gruplarındaki öğrencilerimiz için)
    • eTestify platformu ödev, alıştırmalar ve ara sınavların bir kısmı için kullanacaktır.
    • Detaylı bilgiyi ders materyalleri altında bulabilirsiniz.

OBS, eKampus, Microsoft Teams vb. konular hakkında daha detaylı bilgiler için lütfen:

Tanımlar

B2 İngilizce: İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ile İngilizce, Fransızca Mütercim-Tercümanlık bölümü öğrencilerinden Fransızca eğitiminden başarılı yada muaf olanların tabi oldukları grup. Sınıflar Prep A, Prep B, Prep C ve Prep D.

B2 Yoğun İngilizce: İngilizce, Fransızca Mütercim-Tercümanlık bölümü öğrencilerinden aynı sene hem İngilizce hem de Fransızca eğitim göreceklerin tabi oldukları İngilizce grubu. Sınıflar Prep H ve Prep G.

B1 İngilizce: Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü ile İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin tüm bölümlerinden isteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih eden öğrenciler ile Mühendislik Fakültesinin isteğe bağlı hazırlık sınıfı olan bölümlerinden isteğe bağlı hazırlık sınıfını tercihedenler) öğrencilerinin tabi olduğu grup. Sınıf Prep I.

A2 Almanca:  Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin tabi olduğu grup. Sınıflar ADE-A ve ADE-B

A2 Fransızca: Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü ile İngilizce, Fransızca Mütercim-Tercümanlık bölümü öğrencilerinden İngilizce hazırlık eğitiminden başarılı ya da muaf olanların tabi oldukları grup. Sınıf FDEM-A.

A2 Yoğun Fransızca: İngilizce, Fransızca Mütercim-Tercümanlık bölümü öğrencilerinden aynı sene hem İngilizce hem de Fransızca eğitim göreceklerin tabi oldukları İngilizce grubu. Sınıflar Prep H ve Prep G.

Ders Materyalleri

B2 İngilizce

Reading

Oxford Inside Reading 2-3

Grammar

Oxford Grammar Sense 3

Listening & Speaking

Oxford Qskills Listening & Speaking 2-3 (3rd edition)

B2 Yoğun İngilizce

Reading & Writing

Oxford Qskills Reading & Writing 3-4 (3rd edition)

Grammar

Oxford Grammar Sense 3

Listening & Speaking

Qskills Listening & Speaking 2-3 (3rd edition)

B1 İngilizce

Reading & Writing

Oxford Qskills Reading & Writing 1-2 (3rd edition)

Main Course

New Enterprise A2,  New Enterprise B1

Listening & Speaking

Oxford Qskills Listening & Speaking Intro-1 (3rd edition)

A2 Almanca

Netzwerk A1 Kursbuch

Netzwerk A1 Bundle

Netzwerk Grammatik A1-B1

Netzwerk A2 Kursbuch

Netzwerk A2 Bundle

A2 Fransızca ve A2 Yoğun Fransızca

Ders Materyali

Derse giren Öğretim Elmanları tarafından duyurulacaktır.

Not: Ders materyalleri çevrimiçi kullanılacağından ve telif hakları sebebiyle alacağınız materyallerin orijinal olmasına ve online şifrelerinin kullanılmamış olmasına dikkat ediniz.

Ders Materyallerine Nereden Ulaşabilirim?

İngilizce Ders Kitapları için tıklayınız.

eTestify Platformu için tıklayınız.

Almanca Ders Kitapları için tıklayınız.

Ders Programları ve Sınıf Listeleri

Ders Programları ve Sınıf Listelerine Ulaşmak için tıklayınız.

Not: Sınıf Listeleri içerisinde Harç Borcu olduğu için ders kaydı yapılamayan öğrencilerimiz, harç borcunuzun olmasının olası sebepleri;

• ikinci öğretim öğrencisi olmanız
  • hazırlık sınıfında ikinci yılınız olması
  • başka bir üniversitede daha kayıtlı olmanız (açıköğretim dahil)
  • yabancı uyruklu olmanız (lütfen öğrenci işleri daire başkanlığı ile iletişime geçiniz)

Harç borcu olan öğrencilerimiz harç ücretlerini en geç 16.10.2020 tarihinde kadar Ziraat Bankası üzerinden öğrenci numaralarını kullanarak ödemelidir. Lütfen harç ödemenizi yaptıktan sonra ders kaydınızın yapılabilmesi ve sistemlere girebilmeniz için öğrenci numaranız T.C. Kimlik Numaranız ve hangi sınıfta olduğunuz bilgilerini içeren, harç ücretini yatırdığınızı belirten bir e-postayı yabancidiller@cumhuriyet.edu.tr adresine gönderiniz.