"Kadın, Edebiyat ve Toplum"

Yüksekokulumuz tarafından düzenenlenen Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bekir ZENGİN, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mevlüde ZENGİN ve Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sevda MUTLU'nun konuşmacı olduğu "Kadın, Edebiyat ve Toplum" adlı panel 9 Mart 2018 tarihinde yüksekokulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Panele Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vehbi ÜNAL, Yüksekokulumuz öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katıldılar. Panelde açlış konuşmasını ilk sunumu yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Bekir ZENGİN gerçekleştirdi.

Sunumuna tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutlayarak başlayan Doç. Dr. Bekir ZENGİN, hem edebiyatta hem de toplumda kadının yerinden bahsetti. Kadın Edebiyatı denildiğinde akla kadınları konu alan edebi eserlerin ya da kadınların yazdığı edebi eserlerin akla geldiğini ve bunun yanlış olduğunu beyan eden Doç. Dr. ZENGİN, Kadın Edebiyatının kadının toplumda kadın olduğu için yaşadığı sıkıntıları ele alan edebi ürünlerin Kadın Edebiyatı olduğunu vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Mevlüde ZENGİN ise konuşmasında İngiliz Edebiyatından örnekler sundu.

Doç. Dr. Sevda Mutlu ise kadın girişimciler ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Panel sonunda konuşmacılar Doç. Dr. Sevda MUTLU ve Yrd. Doç. Dr. Mevlüde ZENGİN'e yüksek okulumuz müdürü Doç. Dr. Bekir ZENGİN tarafından çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi.