Şiddet Bir Yazgı mıdır?

"Şiddet Bir Yazgı mıdır?"

Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Handan GÜLER'in konuşmacı olduğu "Şiddet Bir Yazgı mıdır?" adlı konferans 06 Aralık 2018 tarihinde yüksekokulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Yüksekokulumuz öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katıldılar. Konferansın açılış konuşmasını yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Bekir ZENGİN gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında Doç. Dr. Bekir ZENGİN, hem 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü hem de ülkemizin 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlarımıza seçme seçilme hakkının tanınmasını hatırlattı ve sözü Dr. Öğr. Üyesi Handan GÜLER'e bıraktı.

Dr. Öğr. Üyesi Handan GÜLER konuşmasına “25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” tarihçesi ile ilgili bilgiler vererek başladı. Güler, kadına karşı uygulanan şiddetler konusunda örnekler verdi. Amerika’da mahkemeye intikal etmiş şiddet eylemlerinin %95’i kadına yönelik olduğu, Avrupa’da her 4 kadından 1’nin en az bir kere aile içi şiddete maruz kaldığı, ve ülkemizdeki her 10 kadından 4’ünün eşinden yada birlikte olduğu kişiden fiziksel şiddet gördüğü gibi dünya üzerindeki kadına yönelik şiddet oranlarından örnekler verdi. Konuşmasına Şiddeti durdurmada bireysel olarak, ebeveyn olarak ve bir kadın olarak üzerimize düşen sorumlulukların neler olabileceği konusunda bilgiler vererek devam eden Güler, şiddete maruz kalmayı kesinlikle kendi hatamız olarak değil bir sağlık problemi olarak görmemiz gerektiğini belirtti.

Sayın Güler, şiddete tanık oluyorsak, Polis, Jandarma, Acil Servis, Gelincik Hattı, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı, Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı gibi kurumlara ulaşmamız gerektiğini hatırlatarak, konuşmasını değişimin kendimizden başlayacağını söylerek bitirdi.

Konferans sonunda konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Handan GÜLER'e yüksek okulumuz müdürü Doç. Dr. Bekir ZENGİN tarafından çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.