Afet Bilinci ve DASK Konferansı

Yüksekokulumuz ve Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile "Afet Bilinci ve DASK" isimli bir konferans düzenlendi. Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Kemal DEMETÇİÇEK tarafından gerçekleştirilen konferansta hem öğrencilerimize hem de akademik ve idari personelimize afet bilincinin önemi anlatıldı. Sunumuna Van Depremi görüntüleri izleterek ve deprem anında duyulan sesi dinleterek başlayan Dmetçiçek, en önemli şeyin afet durumlarında sakin kalabilmek ve aklıselim davranabilmek olduğunu belirtti.

Afet durumlarında sıkıntı yaşamamak için temel afet eğitiminin tüm insanlarımız için gerekli bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldı.

Program sonunda Kemal Demetçiçek beye yüksekokulumuzda böyle önemli bir konferans ve bilgilendirme yaptığı için teşekkürlerini sunan müdür yardımcımız Öğr. Gör. M. Recep OKTAY, kendilerini bundan sonraki yıllarda da yeni gelecek öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına yeni faaliyetlere davet etti. Ayrıca müdür yardımcımız Öğr. Gör. M. Recep Oktay, AFAD Eğitim Uzmanı Kemal DEMETÇİÇEK'e bir de teşekkür belgesi takdim etti.